Vid östra ringvägen i Västerås hittar du Östra kyrkogården. Denna begravningsplats och kyrkogård har funnits där sen år 1875, och som har använts sen dess då den invigdes samma år. Kyrkogården omges idag av en fin och ståtlig stenmur som sätter sin egen lilla prägel på området, som byggdes år 1913. Utöver stenmuren finns det även ett kapell på området. 

Begravning på Östra kyrkogården i Västerås

Östra kyrkogården i Västerås är inte överdrivet stor till vare sig ytan eller till antalet begravningsplatser som finns på området. Men trots det kan det vara möjligt för nyligen avlidne Västerås-bor att få en plats på kyrkogården, för dess sista vila. Området är lugnt och behagligt. 

För dig som har en nära anhörig som ligger begravd på Östra kyrkogården är det också lätt att ta sig till platsen. Den ligger rätt centralt i staden och är därmed smidig att nå oavsett var du bor. Samtidigt kan du känna dig trygg med att området alltid sköts om hand och att det ständigt är besökare där som ser till att allt är i sin ordning. 

Datum och tid för begravningen

Något som kan vara bra att tänka på om du önskar att din nära anhöriga ska begravas på Östra kyrkogården är att man ofta behöver boka både gravplats och tid för begravningsceremoni. Det är nämligen inte en självklarhet att det finns platser lediga, och för att ni ska kunna vara på området för att ha en ceremoni måste lokalen bokas i förväg. 

Detta är ju dock lätt ordnat så länge ni tar kontakt med kyrkogårdsförvaltningen och förmedlar era önskemål. Se till att ha alla dokument och intyg fixade och klara så att ni hinner ordna med allt i god tid inom 30 dagar från dödsfallet. Begravningen kommer såklart vara jobbig, men hanteras allt på rätt sätt kan det också bli en väldigt fin stund.