Mellan Svartån och Wallinska kyrkogården finner du Björlingska kyrkogården i Västerås. Denna plats har man använt som kyrkogård och begravningsplats sen den invigdes av domprosten Carl Olof Björling år 1845. På begravningsplatsen vilar ett flertal kända personer. 

Askgravlund infördes

Det är många som under flera års tid känt att Björlingska kyrkogården i Västerås varit en rätt lummig och slumrande plats, dom känts både lugn och trygg men samtidigt något omodern och tråkig. Detta kom dock att ändras i samband med att man under hösten 2016 fick klar kyrkogårdens askgravlund. 

Man valde då att göra sex gravsättningsytor med plats för 250 gravsättningar var. Denna tillbyggnad bidrog till att platsen kändes mer levande och tillgänglig, och det för de som redan vilade på kyrkogården såväl som för de som skulle begravas där senare. Den vackra miljön på platsen togs mer tillvara på och området fick som ett nytt lyft. 

Idag finns det möjlighet att begravas på Björlingska kyrkogården i Västerås för alla som önskar det. Inte minst askgravlunden står öppen som begravningsplats för alla. Intill kyrkogården finns det möjlighet att anordna begravningar och ha begravningsceremonier för de som ska få sin sista vila på området.